Klankschalen

Klankschalen zijn unieke klank instrumenten; ze zijn oorspronkelijk afkomstig uit het Himalaya gebied. De klankschalen worden meestal met de hand gesmeed. Er zijn veel verschillen in de klank van de klankschalen. Dit heeft diverse oorzaken. Hoe de schaal gemaakt is en uit wat voor metaal ze vervaardigd zijn is zeer bepalend. Sommige klankschalen bestaan bijvoorbeeld alleen uit brons. Dit geeft wel een warme klank, maar veroorzaakt minder trilling waardoor het effect bij gebruik wat geringer is. De grootte van de klankschaal is ook essentieel voor de klank. De klankschalen worden door verschillende kloppers aangeslagen en het is bepalend voor de klankkleur welke klopper er gebruikt wordt.

Het aantal metalen dat de klankschaal bevat is zeker van belang, want elk metaal heeft zijn eigen trilling. De uitwerking van klankschalen verschilt nogal, naar gelang de toonhoogte. Klankschalen met lage tonen hebben een andere uitwerking dan klankschalen met hoge tonen.

Klankschalen met lage tonen hebben over het algemeen een rustgevende, aardende uitwerking. De klankschalen met hoge tonen openen vaak het hart, en helen op het vlak van emoties. Hierdoor resoneert een klankschaal met ieder mens verschillend.

Het effect in je lichaam.

Klankschalen werken specifiek in op de opgeloste metalen in ons lichaamsvocht (denk maar aan het ijzer in je bloed). Het werkt omdat wij voor meer dan 70% uit water bestaan. Water is een medium dat gemakkelijk met de klank mee resoneert. Maar niet alleen het water in ons lichaam trilt, ook de in ons lichaamsvocht opgeslagen metalen gaan op een harmonische manier meetrillen met de lang aanhoudende tonen van de klankschalen. De klanken van de klankschalen maken los, ordenen en harmoniseren tegelijkertijd. Vandaar ook het ontspannen gevoel tijdens en na een klankschaal massage. Soms komen daardoor emoties los bij diegene die de massage behandeling ondergaat.

Doordat het gebruik van klankschalen vele voordelen biedt, worden klankschalen toegepast voor allerlei doeleinden, zoals in verschillende meditatie vormen of als klankschaal therapie. Klankschalen worden ook gebruikt voor verschillende vormen van massages: de trillingen van de klankschalen masseren je lichaam en dringen diep door in je lichaam, waardoor spanningen worden losgetrild. Hierdoor hebben de vibraties van de klankschalen een positieve uitwerking op je lichaam en geest.  

De klankschaal massage is nooit een vervanging voor een geneesmiddel.

Contra indicaties

  • Zwangerschap (eerste 3 maanden, foetus kan loslaten)
  • Epilepsie
  • Trombose
  • Pacemaker
  • Zware psychische stoornissen
  • Recente operaties
  • Koorts
  • Gebruik van antibiotica of bloedverdunners
  • Open wonden, blauwe plekken

Wanneer je niet zeker weet of je gemasseerd mag worden, vraag het na bij je huisarts. 

© 2021 - 2024 Alle rechten voorbehouden | SaiYa Massage

 

 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram